patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Budyń jaglano-dyniowy !

Dodaj komentarz

5

Przedstawiam dziś cudowną alternatywę dla wszystkim znanego budyniu z torebki;)

Zdrowy, smaczny i aksamitny budyń jaglany powinien podbić Wasze podniebienia;)

Składniki na 1 porcję:

gtFotoJetg

 

Przygotowanie:

Ugotuj kaszę jaglaną dodając 2,5 raza więcej wody niż kaszy.

Powinna stać się puszysta i wchłonąć całą wodę.

W osobnym rondlu podgrzej mleko kokosowe, dodaj pokrojone drobno jabłko, miąższ dyni, a gdy zmiękną dopraw cynamonem i dodaj miód.

Zawartość rondla przelej do ugotowanej kaszy, wymieszaj i zmiksuj na gładko.

Budyń podawaj posypany płatkami migdałów i przyozdobiony ulubionymi owocami, np. figami.

Smacznego!

 

 

jaglanka-z-figami-1

 

 
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s