patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Rumiany indyk pieczony w papierze z sałatką z ananasa i nie tylko;)

Dodaj komentarz

c3967b62bd5fcf93c6f6922e6ed219cac49ee6e0

Są takie dania, które na długo zapadają w pamięć smakową i dla mnie dzisiejszy przepis jest na to najlepszym przykładem!

Na korzyść tego dania jest też to, że jest możliwy do przygotowania przez absolutnie każdego. Prościzna;)

Składniki:

collagenju

Przygotowanie:

Mięso umyj i oczyść, pokrój na mniejsze, podłużne części i natrzyj z obu stron wymieszanymi przyprawami. Odstaw na ok 15 minut.

Rozgrzej patelnię, możesz skropić ją oliwą, ale nie jest to konieczne.

Papier do pieczenia potnij na części w których umieścisz filety, tak by mięso można było przykryć drugą stroną papieru.

Umieść mięso w papierze na patelni i smaż z każdej strony przez kilka minut aż indyk stanie się rumiany.

Składniki na sałatkę i dressing:

 

collagefbhwe

W salaterce umieść umytą i poszarpaną na mniejsze części sałatę, obierz i pokrój w plastry ogórka, ananasa, dodaj pestki dyni (możesz je wcześniej delikatnie podprażyć na suchej patelni), różyczki brokuła ugotuj na parze i wrzuć do reszty składników i dodaj posiekany koperek.

 

collagdexvn

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki sosu, dodaj do sałatki mieszając.

Upieczone mięso podawaj z przygotowaną sałatką.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s