patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Letni krupnik z jaglaną!

Dodaj komentarz

Krupnik_z_kaszy_jaglanej

Zupy z wiosenno-letnimi warzywami smakują zupełnie inaczej niż w pozostałe pory roku, więc sięgam po nie przy każdej okazji;)

Proponuję dziś szybki w przygotowaniu krupnik, czyli jednogarnkowe danie, które właściwie przyrządza się samo;)

Składniki:

FotoJet Collager

 

Przygotowanie:

W garnku rozgrzej łyżkę masła i podsmaż poszatkowaną cebulę oraz pora. Po chwili dodaj drobno pokrojone marchewki i pietruszki. Podsmaż chwilę i dorzuć poszatkowanego pora oraz wcześniej przepłukaną wodą kaszę. Zalej litrem wody.

Gotuj aż warzywa będą miękkie a kasza spęcznieje. Pod koniec dopraw majerankiem i szczyptą kurkumy. Podawaj zupę posypaną koperkiem.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s