patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Prosty, wiosenny krem jarmużowo-ziemniaczany z pomidorowym posmakiem!

Dodaj komentarz

Dawno nie zamieszczałam żadnego przepisu, więc nadrabiam tę zaległość prezentując łatwy i sprawdzony przepis.

DSC_0532

Zasmakuje każdemu, kto poszukuje prostych i smacznych rozwiązań:)

Składniki:

PicMonkey Collageim

Przygotowanie:

W garnku rozgrzej dwie łyżki oleju i zeszklij poszatkowaną cebulę i ząbki czosnku. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i podsmaż chwilę.

Następnie zalej wodą i gotuj do miękkości. Pod koniec gotowania dorzuć poszatkowane dwie garści jarmużu, pokrojone plastry pomidorów i przyprawy.

Po ugotowaniu odstaw do wystygnięcia i następnie dodaj pokrojony szczypiorek i zmiksuj na krem.

Smacznego!

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s