patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Gęsty krem kokosowo-groszkowy w orientalnym stylu!

Dodaj komentarz

krem-z-zielonego-groszku-trawa-cytrynowa-i-mieta-379430

Gdy łakomie zerkasz w stronę lodówki lub szafek ze słodyczami – to najwyższy czas coś przekąsić.

Jeśli ugotujesz zapas pysznej i aromatycznej zupy przestaniesz skłaniać się ku niezdrowym przekąskom.

Kremowa zupa wystarczająco Cię nasyci, a ukryte w niej witaminy dopieszczą organizm.

Wypróbuj zimowej wersji kremu z groszku!

Składniki:

picmonkey-collagesnn

Przygotowanie:

W garnku rozgrzej łyżkę oleju kokosowego, zeszklij cebulę, poszatkowanego pora, pokrojone drobno łodygi selera i ząbki czosnku. Dodaj jarmuż i chwilę podsmaż. Dorzuć pokrojone główki brokuła, korzeń pietruszki, opakowanie groszku mrożonego, obraną i pokrojoną cukinię. Dodaj przyprawy, zalej wodą do wysokości warzyw i gotuj aż staną się al dente.

Po tym czasie wlej 1/2 puszki mleka kokosowego i gotuj ok 5 minut.

Następnie zmiksuj na krem i podawaj z pestkami dyni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s