patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Zupa z soczewicy, szpinaku i dyni – w sam raz na chłodne dni!

Dodaj komentarz

201102_zu_zupa_05

W dalszym ciągu szaleję z zupami, więc przedstawiam zupę z soczewicy i nie tylko!

Postanowiłam zmodyfikować przepis, który znalazłam i rezultat okazał się wybitny;)

Polecam!

Składniki:

picmonkey-collagem

Przygotowanie:

Rozgrzej w garnku dwie łyżki oleju (najlepiej kokosowego) i zeszklij poszatkowaną cebulę oraz czosnek.

Dodaj obrane i pokrojone w kostkę marchewki, selera, pietruszkę i smaż chwilę dodając wszystkie przyprawy.

Następnie dorzuć pokrojoną w kostkę dynię i przecier pomidorowy raz soczewicę.

Całość zalej dwiema szklankami wody i gotuj przez ok 20 minut.

Gdy warzywa zmiękną odlej do osobnego naczynia 2-3 chochle zupy i zblenduj na gładko. Uzyskany krem przelej do garnka z zupą, dodaj poszatkowany koperek i pokrojony świeży szpinak.

Zagotuj i gotowe!

dal

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s