patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Sycący krem z pomidorów z selerem naciowym, mlekiem kokosowym oraz komosą ryżową!

Dodaj komentarz

image-12

W fazie testu jest u mnie jak na razie kolacja składająca się z gęstego kremu z warzyw i jak na razie polecam tego typu posiłki!

Ugotowanie sporej ilości warzyw, doprawienie i zmiksowanie nie stanowi wielkiej trudności a świadomość, że w chłodny wieczór czeka w domu porcja pysznej zupy – bardzo przyjemna;)

Dzisiejszy przepis to odpowiedź na częste skargi, iż zupą a już zwłaszcza kremem z warzyw nie sposób się najeść!

Otóż da się!

Składniki:

picmonkey-collageg0

Przygotowanie:

Na oleju kokosowym podsmażyć posiekaną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojonego na kawałki selera naciowego. Po około 5 minutach dodać obrane i pokrojone marchewki oraz pietruszki i podlać wodą. Następnie dodać sparzone i obrane pomidory, wszystko dokładnie wymieszać i gotować około 15 minut. W osobnym garnku ugotować komosę dodając dwa razy więcej wody niż komosy. Do warzyw dodać przyprawy o raz poszatkowaną natkę pietruszki, mleko kokosowe i zmiksować. Do kremu dodać ugotowaną komosę i chwilę razem gotować.

Uwaga!

  • Przed dodaniem komosy możesz zmiksowaną zupę przetrzeć przez sito, pozostawiając na nim drobinki skórek i nasiona i ponownie zagotować na małym ogniu. I następnie dodać komosę.

dsc_5701

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s