patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Pieczone bataty z aromatycznym farszem!

Dodaj komentarz

faszerowane-bataty-1

Dziś przepis na sycące i aromatyczne danie, które właściwie robi się samo w piekarniku:)!

Polecam!

Składniki:

picmonkey-collagemkkmko

Przygotowanie:

Bataty umyć i dokładnie wyszorować. Naciąć w poprzek, natrzeć oliwą. Zawinąć w folie aluminiową i piec w 200C ok. 15 min. W międzyczasie umyte pieczarki i cukinie pokroić w drobną kostkę . Skropić oliwą z oliwek, dodać zioła, dynię, pomidory suszone, poszatkowany szpinak. Wymieszać. Bataty wyjąc z piekarnika, do środka każdego batata dodać po 2-3 łyżki nadzienia Wstawić do piekarnika i piec ok. 25min. do miękkości. Podawać posypane szczypiorkiem.
Pycha!
faszerowane-bataty-3
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s