patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Wegański, lekki i pyszny sos Alfredo do makaronu i nie tylko;)

Dodaj komentarz

EASY-Garlicky-Spicy-Pasta-with-Roasted-Cauliflower-Quick-flavorful-satisfying-vegan-plantbased-pasta-recipe-healthy

W swojej tradycyjnej oprawie sos Alfredo jest dość ciężki i tłusty, bo opiera się na śmietanie i serze.

Takie danie nie jest w moim guście, ale na szczęście można na własny użytek zmodyfikować przepis i zasmakować czegoś zupełnie nowego;)

Polecam serdecznie wypróbowanie sosu i podawanie go z pełnoziarnistym makaronem lub po prostu z pieczonymi/gotowanymi na parze warzywami!

Składniki:

PicMonkey Collagenmmk

Przygotowanie:

Kalafiora umyć i podzielić na różyczki tej samej wielkości. Zalać wodą i  gotować aż będzie bardzo miękki. Następnie odcedzić i lekko przestudzić. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy z oliwek i wrzucić na nią przeciśnięte ząbki czosnku. Smażyć chwilę, aż zacznie być aromatyczny. Do kalafiora dodać mleko i porządnie zblendować. Dodać czosnek z oliwą i przyprawy. Ponownie zmiksować.

Gotowy sos można podawać z podprażonymi płatkami migdałów i nasionami słonecznika;)

Smacznego!

1-a-pumpkin-alfredo-vegan-gluten-free_zwn17j

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s