patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Pomysł na zdrowy i oryginalny posiłek, czyli krewetki podsmażone z warzywami!

Dodaj komentarz

indeks

Lepiej późno niż wcale, czyli przyszedł czas na eksperymenty kulinarne z krewetkami;)

Oto lekkie i pożywne danie, które mi wyjątkowo zasmakowało.

Już mam alternatywę dla innych białkowych dań;)

Składniki:

PicMonkey Collagemkh

Uwaga!

Dynię można pominąć albo użyć mrożonej.

Krewetki są już ogólnodostępne, można je dostać np w Biedronce, gdzie są często w okazyjnej cenie;)

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzej olej kokosowy i zeszklij cebulę, poszatkowanego pora, czosnek i łodygi selera naciowego. Krewetki oczyść i wrzuć na patelnię, przypraw chili, kurkumą i smaż mieszając kilka razy, aż się przyrumienią.

Dodaj obrane i pokrojone w talarki marchewkę, pietruszkę i selera. Podlej wodą i gotuj pod przykryciem. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę dynię i cukinię, przypraw czosnkiem niedźwiedzim. Dorzuć pomidorki i całość gotuj kilka minut, aż wytworzy się sos z warzyw. Dopraw natką i szczypiorkiem.

Gotowe!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s