patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Jajka w ostrej odsłonie z czerwonymi warzywami!

Dodaj komentarz

IS_szakszuka1

Nie lubię jajek w tradycyjnej wersji gotowane na twardo czy miękko, ale smakują mi w formie omletu albo sadzone odpowiednio przyprawione.

Polecam poniższy przepis:)

Składniki na 1 porcję:

PicMonkey Collagei0

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż poszatkowaną cebulę i czosnek.,
Obierz pomidora ze skóry i pokrój w kostkę razem z papryką.
Wrzuć na patelnie i smaż aż do miękkości dodając  papryczkę chilli,
dopraw szczyptą kminku.
Gdy wszystko się podsmaży i będzie miękkie zmniejsz ogień na średni,
następnie dodaj troszkę oleju na wolne miejsc między warzywami i wbij jajka i przykryj pokrywką.
Smaż około 5 minut.
Posyp natką i szczypiorkiem:)

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s