patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Śniadaniowy deser z udziałem kakaowo-kokosowej jaglanki!

Dodaj komentarz

Mamalyga_kasza-jaglana-na-slodko-12

To niemożliwe, by jaglanka mi się znudziła, gdyż można ją przygotować na wiele sposobów!

Korzystam w z kolejnej sposobności i przedstawiam taki oto wariant tej zdrowej kaszy:)

Składniki:

PicMonkey Collagelss

Przygotowanie:

Jaglaną ugotuj z 1 szklanką wody. Następnie ulubione owoce, np śliwki/borówki/truskawki (mogą być mrożone) zblenduj z 1/3szklanki ciepłej wody, by uzyskać  syrop.  Jaglankę  wymieszaj z miodem (albo pokrojonymi daktylami), siemieniem, nasionami chia, olejem kokosowym, wiórkami i płatkami migdałów oraz powstałym syropem owocowym. Odstaw na kilka minut w rondelku pod przykrywką, by składniki dokładnie sobą  ”przeniknęły”.

Smacznego!

DSC06602pop

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s