patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Pesto migdałowo-pietruszkowe! Do kanapek i jako dip do warzyw!

Dodaj komentarz

pesto-z-jarmuzu-1-1800x1200

Najlepszy dodatek do kanapek to oczywiście warzywa, ale by taki posiłek był pożywny, sycący i pyszny potrzeba czegoś więcej!

Proponuję więc jako dodatek do chleba lub dip do warzyw – pesto z migdałów i pietruszki!

Pyszne;)

Składniki:

PicMonkey Collage09jj

Przygotowanie:

Migdały prażymy na suchej patelni, aż się przyrumienią i wydobędzie się z nich aromat. Uprażone migdały blendujemy dodając sok z cytryny, poszatkowaną natkę, oliwę i czosnek. Pesto powinno mieć grudkowatą konsystencję. Przechowujemy w lodówce.

pesto-z-orzechow-laskowych-i-migdalow.98860

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s