patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Wielowarzywne placuszki bez glutenu i jajek!

Dodaj komentarz

12092506_1046020872098163_1878047504_n

Hit ostatnich dni, czyli warzywne placki w wersji bez glutenu i jajka (które można dodać wedle życzenia o czym piszę poniżej)!

Tak przygotowane placuszki wystarczy można przygotować dzień wcześniej i zabrać ze sobą do pracy/szkoły jako luncz.

Polecam;)

Składniki :

PicMonkey Collage98u

Przygotowanie:

Obrać kalarepę, marchewki, pietruszki, selera, cukinię. Wszystkie te warzywa oraz cebulę, pora zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Siemię lniane zalać 4 łyżkami gorącej wody i odczekać aż wytworzy się konsystencja żelu.

Starte warzywa oraz wszystkie przyprawy połączyć i wymieszać, dodać siemię i ponownie wymieszać – masa powinna być gęsta i wilgotna.

Zamiast siemienia można dodać jajko, które zwiąże całość.

Uformować dłońmi placuszki i smażyć z obu stron.

Smacznego!

thumb_800x600_10_w

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s