patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Pomysł na szybki obiad – frittata z warzywami!

Dodaj komentarz

D-Rowland-SP-Frittata

Często się zdarza, że masz w lodówce tylko jajka i trochę warzyw?

Wykorzystaj je do przygotowania sycącego i pysznego obiadu!

Składniki na 2 porcje:

qi

Przygotowanie:

Jajka roztrzep widelcem. Dodaj posiekaną zieleninę. Na oliwie podsmaż brokuły, cukinię, paprykę, bardzo drobno pokrojone i obrane ziemniaki i cebulę. Kiedy będą już ładnie zrumienione dodaj pokrojonego i obranego pomidora, polej  roztrzepanym jajkiem z zieleniną. Nie mieszaj. Przykryj pokrywką i smaż na średnim ogniu przez kilka minut, do uzyskania odpowiedniej dla Ciebie konsystencji jajka. Gdy spód frittaty będzie już zwarty, zsuń potrawę na talerz.

1975102_632551806798064_8586931314607247993_n

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s