patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Pomarańczowa kasza jaglana z musem jabłkowym!

Dodaj komentarz

PicMonkey Collageyyp

Dziś jaglanka w wersji orzeźwiającej!

Czemu ciągłe wariacje na temat tej kaszy?

By się nie znudziła!

Bo odkwasza!

Bo jest lekka!

Bo zawiera krzem!

Bo jest pyszna!

Składniki na 1 porcję:

PicMonkey Collageiyi08

Przygotowanie:

W rondelku rozgrzać olej kokosowy. Jabłko obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka i dodać cynamon. Dusić przez 5 minut pod przykrywką,  aż jabłko będzie bardzo miękkie- łyżką  rozgniatać kawałki, aby utworzyć mus.

W osobnym garnku doprowadzić do wrzenia sok pomarańczowy razem z łyżeczką miodu. Kiedy sok będzie się gotować, zmniejszyć ogień i powoli wsypywać kaszę, dodać wody. Gotować aż kasza wchłonie płyn.

Do przygotowanego naczynia układać warstwami: mus- orzechy- kasza– mus- kasza- orzechy.

Smacznego!

z15563200M

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s