patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Jesienny kociołek z wołowiną i warzywami!

Dodaj komentarz

PicMonkey Collagelop

Jednogarnkowe rozgrzewające dania to mój absolutny jesienny hit.

Uwielbiam w nich nie tylko szybkość przygotowania, aromatyczny i zachęcający zapach, ale i wielką moc odżywczą!

Zachęcam do spróbowania!

Składniki

PicMonkey Collagejutll

Uwaga! Zamiast pomidorów świeżych można użyć przecieru z puszki (zwracając uwagę na skład).

Jeśli unikasz łączenia białka z węglowodanami – zrezygnuj z batatów.

Przygotowanie

Przygotuj głęboką patelnię lub odpowiedni garnek.

Na patelni rozgrzać olej razem z łyżką czarnuszki oraz łyżką ostrej papryki a następnie umieścić tam pokrojone mięso . Mięso smażyć czasem mieszając i dodając stopniowo pozostałe składniki:w pierwszej kolejności poszatkowaną cebulę oraz pokrojony czosnek. Następnie dodaj rozdrobiony seler naciowy – 1 gałązkę. Podsmaż i dodaj: pokrojone: papryki, korzeń selera, marchewkę, kalafiora i brokuła, pokrojone bataty, dopraw 2 łyżkami kminku, 1 łyżką gałki muszkatołowej. Podlej wodą i gotuj ok 2 minuty pod przykryciem.

Po tym czasie dorzuć pokrojoną cukinię i obrane ze skórki pomidory lub przecier pomidorowy. Wymieszaj i dalej gotuj do chwili aż warzywa zmiękną a danie uzyska konsystencję gulaszu.

Posyp natką pietruszki i podawaj;)

PicMonkey Collagei9pio

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s