patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Ryba w orientalnej marynacie, czyli wyjątkowo aromatyczne danie!

Dodaj komentarz

IMG_3819.1

Zdecydowanie w naszym codziennym menu brakuje ryb!

Dzieje się tak dlatego, bo brak nam pomysłu na ich odpowiednie przygotowanie, a w tradycyjna panierka z jajka i bułki tartej ODPADA!

Oto propozycja marynaty z którą świetnie komponuje się dziki łosoś lub inna tłusta ryba, np. dorsz czy mintaj.

Składniki na marynatę:

PicMonkey Collagennnll

de

Przygotowanie:

Do wysokiego pojemnika wrzuć pokrojone (mogą być wcześniej sparzone i obrane) pomidory, dwa ząbki czosnku, 1 łyżkę miodu, poszatkowaną czerwoną cebulę, sok z 1 limonki, natkę pietruszki, 1 łyżkę papryki chili, 1 cm startego imbiru, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżkę kurkumy, szklankę mleka kokosowego. Całość dokładnie zmiksuj.

Do żaroodpornego naczynia włóż rybę i zalej marynatą. Piecz przez ok 30 minut w 200 stopniach. Zaglądaj co jakiś czas sprawdzając, czy danie się nie przypala;)

Rybę posyp świeżym koperkiem i podawaj z pieczonymi batatami, kaszą jaglaną lub pełnoziarnistym makaronem, np. gryczanym.

CEDAR_SALMON_TOMATO_H_1-copy

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s