patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Pyszna i zielona zupa groszkowo-szparagowa!

Dodaj komentarz

0002MWP9KPSV1HDH-C116-F4

Zielona, odkwaszająca, ciepła, pyszna, pełna witamin miksura – przedstawiam zupę groszkowo-szpinakową!

Każdego dnia powinniśmy zjadać ok 0,5 kg warzyw. Jest to niezbędna ilość dla sprawnego funkcjonowania organizmu, pamiętaj więc, by dostarczać sobie takich porcji.

Nie doprowadzaj do niedoborów witamin i w efekcie problemów zdrowotnych: trawiennych, ze skórą, paznokciami oraz samopoczuciem.

Potrzebne składniki:

PicMonkey Collageoyo9q

Przygotowanie:

Rozgrzej w garnku łyżkę oliwy lub masła klarowanego, następnie zeszklij pokrojonego pora oraz czosnek. Dodaj pokrojone szparagi (bez białych korzeni), groszek, obrane i pokrojone ziemniaki oraz cukinię(może być nieobrana).

Gotuj do chwili aż warzywa zmiękną, dodaj przyprawy i koperek. Zmiksuj.

Smacznego!

dscn2032

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s