patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Prosty, oryginalny i pyszny krem z gruszki i pietruszki!

Dodaj komentarz

 

Na pozór szalone połączenie, ale w moim odczuciu słodkie, wykwintne i lekkie. To propozycja na lżejszą kolację albo …deser:)

Składniki:

 

PicMonkey Collagek

1 łyżka cynamonu

2 gruszki

3 pietruszki

1 łyżka oliwy

3 łyżki prażonych orzechów włoskich

Przygotowanie:

  • Pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka razem z rozgrzaną oliwą i obsmażać na umiarkowanym ogniu przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  • Gruszkę obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na kawałki i dodać do garnka z pietruszką. Dodać cynamon i smażyć przez kolejne 5 minut od czasu do czasu mieszając.
  • Dodać wody i gotować do miękkości warzyw. Zmiksować na krem i podawać z podprażonymi na suchej patelni orzechami!

ok-glowkeMG_4505

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s