patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Puree z korzennymi warzywami.

Dodaj komentarz

767e933ee1_thmb800_zolte-puree-ziemniaczane-2-

U progu wiosny żegnając się z zimą potrzebujesz silnie odżywczego menu, by ustrzec się przed wiosennym przesileniem.

Sporej dawki witamin i soli mineralnych dostarczą Ci warzywa korzenne, przedstawiam więc przepis z ich udziałem.

Uwielbiam kremową konsystencję puree, szybkość wykonania i to, że zawsze mi smakuje:)

Puree może stanowić osobny, odżywczy posiłek oraz być dodatkiem do mięs i ryb.

Składniki:

PicMonkey Collage64

Przygotowanie:

Na łyżce masła klarowanego zeszklij pora i ząbki czosnku. Następnie dodaj obrane i pokrojone w kostkę: ziemniaki, pietruszkę, selera oraz kalafiora. Gotuj do miękkości, zmiksuj ( osobiście lubię dość gęstą konsystencję) i dodaj gałki oraz koperek.

Pycha!

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s