patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Zapiekana kasza jaglana z ulubionymi owocami!

Dodaj komentarz

Picture 348

Wspaniałe danie na początek dnia albo słodki deser.

Do tego przepisu możesz użyć wybranych owoców: jabłek drobno pokrojonych lub innych mrożonych (śliwek/malin/jagód).

Na 2 porcje potrzebujesz:

PicMonkey Collageqg

Składniki:

1 szklanka nieugotowanej kaszy jaglanej

puszka mleka kokosowego

1/4 szklanki miodu

1/2 szklanki orzechów (rodzaj wedle uznania)

1,5 szklanki wybranych owoców

wiórki kokosowe

cynamon

gałka muszkatołowa

baked_millet_with_fruits_3

 Kaszę dokładnie przepłukać najpierw zimną, a potem gorącą wodą. Zalać 2 szklankami wody.Gotować na bardzo małym ogniu do momentu aż wchłonie wodę.

W misce zmieszaj kaszę jaglaną z przyprawami. Średniej wielkości naczynie do pieczenia nasmaruj 2 łyżkami oleju kokosowego, po czym wsyp do niego kaszę. Na wierzchu ułóż owoce, orzechy i posyp wiórkami.

W drugiej misce zmieszaj mleko i miód, po czym polej mieszanką kaszę. Zamieszaj nieco łyżką, by pomiędzy kaszę wpadły owoce.

Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni.

SMACZNEGO!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s