patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Indyk w pikantnej marynacie z sałatką z komosą i awokado!

Dodaj komentarz

 

tumblr_n2y7vtTXUc1qes1z4o1_500

Przedstawiam przepis na bardzo odżywczy energetycznie i witaminowo posiłek, który może stanowić obiad lub kolację.

Smacznego!

Składniki na 2 porcje:

PicMonkey CollagesWE

Fileta przekroić wzdłuż na pół, lekko rozbić. Składniki marynaty wymieszać. Mięso zamarynować i odstawić do lodówki, najlepiej na kilka godzin.  Smażyć na rozgrzanej patelni grillowej z obu stron.

PicMonkey CollageA8

Komosę ugotować na sypko, na suchej patelni podprażyć sezam aż się zarumieni. Ugotować brokuły al dente.

Pokroić pomidorki, poszatkować cebulę, obrać i pokroić w kostkę awokado. Wymieszać składniki, polać oliwą i sokiem z cytryny, doprawić pieprzem i posypać sezamem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s