patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Pudding ryżowo-kokosowy z mango!

Dodaj komentarz

Na zimowe smutki pyszny pudding ryżowy z mango!

PicMonkey CollageWL8

Ugotowany wcześniej  ryż odcedzamy i przekładamy do mało przypalającego się garnka.  Ryż w garnku zalewamy mlekiem  kokosowym. Gotujemy na małym ogniu, aż masa będzie gęsta i kremowa (około 30 minut). Pamiętamy, by często mieszać ryż, aby się nie przypalił. Dodajemy pokrojone drobno mango, kakao, miód i laskę wanilii.

Po przygotowaniu ozdabiamy wiórkami i pokrojonymi drobno daktylami.

images3

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s