patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Pyszna rybna zapiekanka z warzywami korzennymi!

Dodaj komentarz

rybalo

Wiesz, że ryby są zdrowe i warto jej jeść, nawet masz na nie ochotę, ale brak Ci pomysłu na ich przyrządzenie? Oto rozwiązanie! Ryba w tej wersji jest wyjątkowo prosta do przygotowania i dzięki zapiekanym warzywom zyskuje ciekawy, słodki posmak.

Składniki:

filety lub kostki ryby morskiej (ja użyłam dorsza)
połówka cytryny

2 większe pietruszki
1 średni lub pół dużego selera
1 por
średnia cebula

łyżka słodkiej papryki, łyżeczka ostrej, spora szczypta chili
pieprz i sól do smaku

k,NjAxMTI5MDgsODgyNTM2,f,ryba

Przygotowanie:

Pokrojoną cebulę podsmażyć  na złoto, dodać  pora.  Następnie dorzucić  startego na tarce  selera i pietruszki.

Rozmrożoną rybę natrzeć  solą i pieprzem i solidnie skropić cytryną. Następnie posypać słodką papryką i chili.

Rybę przykryć warzywami i wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na  około 40 minut. W międzyczasie  zamieszać jarzynami, żeby zbytnio się nie spiekły.

dorsz_pod_pierzynka1_popup_watermark

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s