patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Bezglutenowe racuchy z powidłami i cynamomem!

Dodaj komentarz

racuszki_z_maslanki_popup_watermark

Składniki:

  • 1/2 szklanki mąki jaglanej/gryczanej

  • 1/2 szklanki mąki ryzowej

  • 1/2 szklanki miodu

  • 1 szklanka mleka roślinnego (sojowego, kokosowego, migdałowego, itp.)

  • 1 łyżeczka  kakao

  • 1 łyżka oleju roślinnego + do smażenia

Wszystkie składniki dokładnie zmiksować na gładką masę.  Patelnie posmarowaną oliwą dobrze rozgrzać, nakładać po jednej łyżce masy, między racuchami pozostawiając odstępy. Smażyć przez ok  2-3 minuty , odwrócić i podsmażyć z drugiej strony.

Proponuję zajadać je z powidłami śliwkowymi, można też posypać cynamonem:)

indeks0

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s