patos i chaos

blog Stylistki, czyli o modzie i reszcie lekko i z sensem

Szybko i samcznie: nafaszerowana smakiem cukinia

Dodaj komentarz

Do tego przyjemnego dania na 1 porcję potrzebne są:

1 duża cukinia

Na farsz:

puszka tuńczyka w sosie własnym

3-4 drobno pokrojone suszone w  oleju  pomidory

3-4 ząbki czosnku

szczypta bazylii  /  ziół prowansalskich

pieprz

1 Wydrążamy za pomocą łyżeczki miąższ z pokrojonej wzdłuż€ż cukinii

2 Rozgrzewamy na patelni odrobinę oleju i dodajemy tuńczyka, pokrojone ząbki czosnku i pomidory.  Doprawiamy ziołami i pieprzem. Podsmażamy do lekkiego zarumienienia się.

pomi

3 Nadziewamy cukinie przygotowanym farszem i pieczemy w piekarniku w ok 200 stopniach przez 20  minut

z10634112Q,Cukinia-faszerowana-miesem-mielonym---krok-5

Zamierzony efekt uzyskany:

cukinia

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s